Deel 1 – Wat is voor jou belangrijk

Denk bij het kopen van een kinderwagen goed na wat belangrijk voor jou is in een kinderwagen. Waar ga jij de kinderwagen bijvoorbeeld gebruiken? Loop je vaak in de stad, of kom je vaker op minder goed begaanbare paden? Wanneer je vaak over grindpaden loopt is het prettig om een kinderwagen met grote luchtbanden en vering te hebben. Maar in de stad zijn kleine zwenkwielen juist voordeliger.

Past het formaat van de kinderwagen bij mijn leven? Als je bijvoorbeeld vaak met de kinderwagen de trap op moet is het prettig om een compacte, relatief lichte kinderwagen te hebben. Kijk of de kinderwagen makkelijk in de auto past.

Kijk ook vooruit bij het kopen van een kinderwagen. Veel kinderwagens kunnen gecombineerd worden met ruime zitting, waardoor je langer plezier hebt van de kinderwagen. Ook kunnen sommige kinderwagens worden gecombineerd met verschillende soorten autostoeltjes. Kijk of jouw autostoeltje op de kinderwagen past als je dit belangrijk vindt.

Wil je dat de kinderwagen stevig en robuust is, of prefereer je inklapgemak? Deze twee kunnen natuurlijk ook samen gaan, maar de lichtere kinderwagens zijn over het algemeen gemakkelijker in te klappen. Kijk of je de beoogde kinderwagen gemakkelijk kan inklappen.

Ben je van plan de kinderwagen vaak mee te nemen bij het doen van boodschappen? Kijk dan hoe het met de opbergruimte gesteld is. Sommige kinderwagens hebben nagenoeg geen opbergruimte, terwijl anderen hier juist weer extra veel hebben.

Ben je in verwachting van een tweeling, of heb je nog een ander jong kind? Dan is het de moeite waard om te overwegen of een duowagen wellicht geschikt is.

Wat natuurlijk ook belangrijk is, is of je de kinderwagen mooi vindt. De een hecht daar meer waarde aan dan de ander. Wat in ieder geval gezegd kan worden is dat er veel verschillende soorten kinderwagen designs zijn.