Ouderwetse kinderwagen

Het brede aanbod kinderwagens is tegenwoordig overweldigend. In iedere winkel bestaat de keuze uit verschillende modieuze kinderwagens van diverse merken, vaak met een originele uitstraling. En dat is niet vreemd. Nederland staat bekend als ontwerpland op het gebied van kinderwagens, en dat zie je terug in het aanbod van creatieve Nederlandse ontwerpers die hun nieuwe kinderwagen als eerst in Nederland introduceren. We lopen dus een beetje voorop, en daar mogen we best trots op zijn!

Dat neemt niet weg dat er naast de moderne kinderwagen geen andere mogelijkheden zijn. De bekendere winkels bieden weliswaar alleen moderne wandelwagens aan, er bestaat een levendige handel op de tweedehands markt als het gaat om ouderwetse kinderwagens. Niet iedere (toekomstige) ouder zal hieraan denken, maar het behoort wel degelijk tot de mogelijkheden.

Zo worden er op marktplaats iedere week rond de 20 ouderwetse kinderwagens te koop gezet en verkocht. Vaak voor een zeer betaalbare prijs. Natuurlijk zijn deze wandelwagens niet allemaal in perfecte staat, maar veel wagens zien er erg goed uit. Let bij het afstruinen van Marktplaats op wie de verkoper is. Wie weet biedt hij meerdere ouderwetse wagens aan, dan is de kans groot dat het een liefhebber is die de wagens restaureert. De kwaliteit is dan vaak beter.

Adressen om een eigen wandelwagen te restaureren en hem zo in goede staat te houden of te brengen zijn ook goed te vinden op internet. Dit kunnen bedrijven zijn, maar ook liefhebbers die hun hulp of advies aanbieden, en voor een goede prijs een wandelwagen restaureren.

Als laatste zijn er ook winkels gespecialiseerd in ouderwetse kinderwagens, vaak ontstaan vanuit een hobby. Deze winkels zijn soms lokaal en te vinden in de gouden gids. Maar ook op internet vindt u verschillende handelaren in ouderwetse kinderwagens waar mooie, opgeknapte modellen te koop zijn.

Wilt u een beter beeld krijgen van ouderwetse kinderwagens? Zoek op marktplaats naar ouderwetse kinderwagens, of kijk op websites van liefhebbers / verkooppunten, zoals luxekinderwagens.nl om een goed gevoel te krijgen of een ouderwetse kinderwagen iets voor u is. Maar ook Kinderwagen-nostalgie.com is zeer de moeite waard om te bekijken!

Met een ouderwetse kinderwagen koopt u een originele wagen, die vaak een bepaalde klasse en stijl uitstraalt. Natuurlijk bieden ze niet in alle situaties het gemak van de moderne kinderwagens. De wagens zijn weliswaar in de meeste gevallen erg degelijk door de grote wielen en stabiele vering, maar zijn bijvoorbeeld moeilijk in te klappen om in de kofferbak te stoppen. Dit kan een nadeel zijn als dit voor u belangrijk is. Maar al met al is het wel degelijk een hele leuke optie om eens over na te denken!