Easywalker – Duo Base Plus

easywalker duo

Hier nemen we een kijkje bij de nieuwe opgevoerde Easywalker Duo Plus, met een lichter, meer petite chassis en upgrades aan de vering, het remsysteem en de stoffen deze nieuwe versie van de populaire all-terrain dubbele kinderwagen ziet er ingesteld op het verpakken van een punch.

Easywalker komt voort uit dat broeinest van innovatief kinderwagenontwerp; Nederland, en net als veel van hun landgenoten hebben ze uitzonderlijke referenties op het gebied van kinderwagenontwerp. Sinds 1989 heeft Easywalker hun kernprincipes helder gehouden; het creëren van kwalitatieve, duurzame, all terrain kinderwagen oplossingen die u waar voor uw geld en een sportief ontwerp geven. Hier nemen we een kijkje in hun dubbele of dubbele kinderwagen oplossing in onze Easywalker Duo Plus review. Dit meest recente ‘plus’ model bouwt voort op de populariteit van de vorige Easywalker Duo modellen, met een paar verbeteringen die voor een goede maat zijn gegooid.

Bekijk de dagprijs

Wat zit er in de doos?

 • Easywalker Duo Plus kinderwagen
 • Dubbele Bumper Bar
 • Dubbele reiswieg staven
 • Regenhoes
 • Polsband

Accessoires

 • Maxi-Cosi Autostoel adapters
 • Reiswieg/zitje combo regenhoes
 • Easywalker Duo Plus Multi Merk Autostoel Adapters
 • Voetdemper
 • Reiszak
 • Parasol
 • Duo Zitjes Insectenhoes

Kleuren

Bessenrood, oceaanblauw, kolenzwart en olijfgroen

Bekijk de dagprijs

Easywalker Duo Chassis

Ik zal hier niet omheen draaien; als je voor het eerst je handen (of zelfs alleen je ogen) op de Easywalker Duo Plus legt, zul je meteen merken dat je in de aanwezigheid bent van een serieus stuk kinderwagenbeslag. Dit is geen kinderwagenkutje, de Easywalker Duo Plus is een gemene off-road machine.

Het Easywalker Chassis is gemaakt van supersterke maar lichte aluminium buizen, die in de Duo Plus zijn vernieuwd om zowel esthetisch mooier als zogenaamd lichter te zijn. Deze dubbele kinderwagen weegt slechts 16,5 kg.

Wanneer u de Easywalker Duo Plus uit de doos haalt, vindt u zijn vier grote sterke luchtbanden. Met een diameter van 31 centimeter behoren ze tot de grootste die ik ooit heb gezien op iets anders dan een speciale dubbele ‘jogger’ kinderwagen. Ze zijn dik, robuust en zien er goed uit, knal ze op en hij is klaar voor actie.

Een van de eerste dingen die eruit springt is de vering. Geen geknoei hier. Aan de achterkant zie je duidelijk de twee grote schokdempers die deze kinderwagen ongetwijfeld een uitstekende all terrain capaciteit geven. Duw op het stuur en je voelt het effect dat ze hebben – het dempen van alle knobbels en hobbels die je zou verwachten om off-road of over ruw oneffen terrein te vinden. Geen botschudden hier, met deze vering zullen uw inzittenden over de grond glijden en uw armen zullen ook niet aan stukken worden geschud, of het nu zandstranden of geplaveide binnenplaatsen zijn. De vering is volledig instelbaar om u een gemakkelijk duwtje in de rug te geven wanneer u het het meest nodig heeft en uw passagiers maximaal comfort te bieden. Het draaien van de kraag aan de basis van elke vering verandert de speling in de vering om een harde of zachte rit te geven. Het is een beetje jammer dat ze de voorvering niet hebben aangepast.

Niet alleen de vering aan de achterzijde heeft een revisie ondergaan voor dit vernieuwde Easywalker Duo Plus-model; ook het remsysteem heeft een complete revisie ondergaan. Het systeem is eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te houden, zodat er geen gevaar is dat er in de modder wordt geknoeid. Een eenvoudige teenpers aan weerszijden van de wagen, die een gekoppelde tandwielrem achteraan inschakelt. Een teenhefboom aan weerszijden (of eigenlijk overal langs de stang die de twee remmen aan de achterkant van de achteras met elkaar verbindt) maakt hem los. Geen geknoei, niets bijzonders of wereldschokkend op het gebied van innovatie, maar het doet het werk en doet het goed.

De zwenkvergrendeling op de voorwielen van de Easywalker Duo Plus is echt iets waar wat meer werk in had kunnen zitten. Omdat we nu alle terreinwagens exclusief voor mijn eigen kinderen gebruiken, gebruiken we de draaislotfunctie altijd. Meerdere keren per dag wisselen we tussen een vaste positie en een zwenkpositie. Op de Easywalker Duo Plus is dit niet de gemakkelijkste opgave. Het vereist dat je onhandig achter de grote voorwielen reikt en dat je twee vage, stijve grendels manipuleert, door ze te trekken en te verdraaien om de wielen te laten vergrendelen. Ze zijn precies op de plek waar de viezigheid zich verzamelt van het voorwiel, waardoor het werk zowel rommelig als lastig is.

Het met schuim bedekte handvat is volledig in hoogte verstelbaar, door drie grendels op de stang los te maken kunt u kiezen uit 7 verschillende hoogte-instellingen. Het is geweldig voor verschillende hoogtedrukkers.

Met een breedte van slechts 75 cm is de Easywalker Duo ontworpen om door standaard deuropeningen te passen, en is hij niet te veel breder dan sommige enkele kinderwagens.

Het winkelmandje is niet groot gezien de grootte van de kinderwagen, maar het heeft wel een aantal handige ritssluitingen aan de achterkant – waardoor je goed toegang hebt, maar een zeer veilige plek om je spullen op te bergen, zodat er niets naar buiten stuitert als je over de hobbels heen gaat.

Tot slot leidt het ontwerp van het chassis tot een uitstekende flexibiliteit. U kunt alles aanpassen, van twee reiswiegjes tot twee autostoeltjes, indien nodig.

Bekijk de dagprijs

Easywalker Duo Plus-zitje

De twee naar voren gerichte stoelen van de Easywalker Duo Plus zijn ruim genoeg om zelfs grote peuters mee te nemen. Perfect voor lange wandelingen in de natuur, wanneer grotere kinderen onvermijdelijk moe worden, moet er voldoende ruimte zijn om comfortabel mee te liften.

De stoelen zijn 32 cm breed en hebben een rugleuninghoogte van 45 cm. Er is ook een extra 15 cm hoogte onder de kap, wat betekent dat uw kind in totaal 60 cm heeft voordat het hoofd de kap raakt.

Voor 2013 hebben de zitjes van de vernieuwde Easywalker Duo Plus een verbeterde stof, slijtvast maar toch zacht, en met gestikte ribben om de luchtstroom te bevorderen en oververhitting te voorkomen. De stoelen zijn comfortabel en toch ondersteunend. De stoelen zijn comfortabel en toch ondersteunend. Het ontwerp van de rugleuning zorgt ervoor dat de zijkanten van de bekleding van de stoelen elkaar overlappen, zodat ze er slordig uitzien.

Met de rits kunt u drie posities van de rugleuning kiezen en door het gebruik van twee clips op de rugleuning krijgt u een vierde, rechtopstaande zitpositie. Elke stoel kan individueel worden achterovergeplaatst. De manier van achteroverleunen is erg onhandig, met wat overal aanvoelt als ritssluitingen en gespen. Het is een tweehandig karwei, zelfs om de stoelen achterover te laten leunen. Bij het achteroverleunen van het zitje worden de stoffen zijkanten netjes gehouden met klittenband – geweldig voor netheid – niet ideaal als je naast een licht slapend babyhoofdje probeert om ze naar beneden te laten zakken zonder ze wakker te maken.

Als het zitje volledig achteroverlegd is, zijn de stoelen bijna horizontaal en bieden ze een comfortabele slaapruimte. Er is een extra bekleding aan de achterzijde die bescherming biedt tegen de elementen. Dit komt pas echt goed tot zijn recht als het zitje volledig achteroverleunend is. Tot slot doet het ontbreken van een verstelbare voetsteun afbreuk aan het comfort voor langere benen.

In de meest rechtopstaande positie zijn de stoelen nog steeds redelijk liggend, zelfs met de extra zitklemmen ingeschakeld. Hoewel deze positie uitstekend geschikt is voor gewichtsverdeling en veiligheid voor kinderen op ruw terrein, is het misschien niet naar de smaak van alle nieuwsgierige peuters, maar het kan zijn dat ze aan de harnasgordels moeten spannen om ‘rechtop te zitten’.

Het vijfpuntsgordel is volledig verstelbaar en de schouderbanden kunnen door een van de drie hoogtes worden geleid. De kruisgordel kan tussen twee standen worden aangepast, maar ook in de lengte – zo heeft u een groot aantal opties voor verschillende maten kinderen. Borstbeschermers zijn inbegrepen.

De Easywalker Duo Plus wordt geleverd met een dubbele spanbumper voor gebruik wanneer u twee zitplaatsen heeft. De bumperstang wordt aan beide zijden van het frame vastgeklemd en is een hekje dat u kunt openen om kinderen in en uit te laten stappen, hoewel de logge lengte hiervan u waarschijnlijk te veel zal afschrikken bij het gebruik van deze functie.

De twee kappen van de Easywalker Duo Plus zijn afzonderlijk te bedienen en bevatten beide een uitschuifbare zonneklep en een kijkgatraam. Een aantal kapverlengingen kan worden geselecteerd met behulp van de stijfheid van de kapstaven om de kap op zijn plaats te houden, hoewel het naar voren en naar achteren trekken van de kap een onhandig karwei is. Er is geen ‘verblijf’ op deze kappen om ze volledig uitgeschoven te houden, en ze zijn terughoudend om de uiteindelijke volledig uitgeschoven positie te behouden, waardoor ze een slappe indruk maken en een flodderig uiterlijk krijgen.

De Duo wordt geleverd met een regenhoes die netjes en snel past. Met de regenhoes op zijn plaats heeft u toegang tot uw kind vanaf de zijkant via een met klittenband afgesloten klep. Als u toegang wilt krijgen vanaf de voorkant moet u de volledige regenhoes optillen. Het zou geweldig zijn om naast de klittenbandkleppen ook een vorm van toegang met rits te zien.

Tenslotte zijn er aan de achterkant van de stoelen zakken die tot 2kg kunnen worden meegenomen. Ze bevatten een gaaszakje aan de binnenkant en een extra, kleinere zak met rits aan de buitenkant.

Bekijk de dagprijs

Reiswiegjes en autostoeltjes.

De Easywalker Duo Plus 2013 is geschikt voor verschillende autostoeltjes en Easywalkers nieuwe, vernieuwde reiswieg aan één of beide zijden van het frame, waardoor deze kinderwagen geschikt is voor tweelingen (vanaf de geboorte met twee reiswiegjes of autostoeltjes) of voor broers en zussen (met één zitje en een reiswieg of autozitje). Om de kinderwagen met een reiswieg te kunnen gebruiken, moet u de bekleding van de zitting volledig verwijderen (een eenvoudig karwei waarbij alleen de drukknopen moeten worden losgemaakt) en twee stangen aan het frame bevestigen – waarin de reiswieg wordt vastgeklemd. Er zijn adapters beschikbaar voor de meeste merken babydragers, die aan het frame worden bevestigd als het zitje is verwijderd.

Bekijk de dagprijs

Easywalker Duo Plus Fold

Een groot, maar iets anders gevormd resultaat dan sommige van zijn concurrenten ooit opgevouwen. De vouw op de Easywalker is een boek-type vouw in half systeem, waardoor je misschien meer potentiële autolaarzen hebt om hem in te passen. Het verwijderen van de wielen na het vouwen levert de meest compacte vouw op.

Met kappen op de rug en wielen op draaibaar (om een volledige vouw te bereiken; met wielen naar voren gefixeerd is de opgevouwen kinderwagen zeer groot), op de rem zetten. Vervolgens de rode veiligheidsvergrendeling aan de zijkant van het frame omhoog klappen, en dan met een hand aan weerszijden van de duwbeugel – twee trekkers indrukken. Het chassis breekt in het midden en u kunt het stuur naar beneden laten vallen in de richting van de vloer. U moet de voorste zwenkwielen in een optimale hoek bewegen om de meest compacte vouw te bereiken. Het is gemakkelijk op te schrijven, maar omslachtig als je het echt doet.

Er is een handmatige vouwvergrendelingsband die u omhoog kunt doen om de handgreep aan de achteras vast te zetten – waardoor de kinderwagen gesloten blijft voor transport. Je kunt de kinderwagen weer op het stuur kantelen om hem rechtop op te bergen – iets wat je echter niet buitenshuis zou willen doen – het schuim ziet er daarvoor iets te zacht en kwetsbaar uit.

Om de kinderwagen te openen, til je de duwbeugel naar boven tot de kinderwagen vastklikt. Dit zou vrij eenvoudig moeten zijn, maar ik vond het nogal moeilijk door de terughoudendheid van de kinderwagens om te openen, bovendien betekent het gewicht dat mensen met een lichter frame het openen van de kinderwagen een behoorlijke uitdaging zullen vinden.

Bekijk de dagprijs

Easywalker Duo Plus Conclusie

De Easywalker Duo Plus is een off-road dier. Ontworpen om outdoor ouders in staat te stellen hun all terrain lifestyle te behouden, is het zeker een punch in deze afdeling. Met uitzonderlijke vering zal de Easywalker Duo Plus geweldig zijn als je met twee kinderen rondloopt waar je ook maar heen wilt; bergop en bergafwaarts.

Een paar dingen laten echter te wensen over; het is zwaar. De dunne kappen laten de zijkant echt in de steek, de alle belangrijke zwenkvergrendelingen voor de voorwielen zijn moeilijk toegankelijk en zullen vies zijn als je er aankomt, er is geen verstelbare voetsteun en de vouw is niet fijnmazig.
De discussie over dubbels en tandems zal verder gaan, wat bij de ene ouder past, past niet bij de andere. Wil je iets makkelijk te duwen, ruim voor twee personen en past het achterin je stationwagon (als je het kunt optillen) dan kan dit er een zijn om naar te kijken. Als u iets wilt dat alles doet EN ruw terrein eet voor het ontbijt, dan is dit misschien wel de kinderwagen voor u.

Bekijk de dagprijs

Specificatie

 • Achterwiel Diameter: 31cm
 • Voorwiel Diameter: 31cm
 • Kinderwagen Breedte: 78cm
 • Rugleuning Hoogte: 46cm
 • Hoogte tot kap: 62cm
 • Voorkant van de zitting Breedte: 32cm
 • Diepte van de zitting: 23cm
 • Kuitrust Lengte: 19cm (niet verstelbaar)
 • Handvathoogte: 74 – 110cm
 • Gewicht van de kinderwagen: 16.5kg
 • Gevouwen afmetingen: 86 x 75 x 33 cm