maxi cosi mura kinderwagen

maxi cosi mura

Bekijk de dagprijs

Een stevige, stijlvolle en aanpasbare buggy die gericht is op vijfsterrencomfort voor baby’s en een definitieve breuk met de norm.

Met een zacht, sponsachtig zitje en een eenvoudig, strak design is de Maxi-Cosi Mura zeker in het oog springend en net als het vertrouwde Maxi-Cosi CabrioFix-autozitje bijna perfect. Dat wil zeggen, totdat je een smalle deuropening moet overbruggen.

De Mura vanaf het begin in elkaar zetten is de perfecte manier om de talloze functies van de Mura onder de knie te krijgen. Gewapend met een demonstratie-dvd en eenvoudige illustraties was alles gemakkelijk te vinden en in elkaar te klikken. De zitting klikt eenvoudig op het stevige frame en kan zowel naar voren als naar achteren gericht zijn.

De zitting kan in drie standen worden neergezet door een stang aan de achterzijde op te tillen en voorzichtig naar beneden te trekken. Om hem op te tillen duw je hem gewoon met je hand naar boven, wat zo gemakkelijk is dat hij een applaus verdient. Hij heeft ook een stevige kap die kan worden verlengd om de zitting in de volledig achteroverleunende positie om te wikkelen.

Hij wordt geleverd als drie- of vierwielige kinderwagen en is compatibel met het bekroonde Maxi-Cosi CabrioFix-autozitje. Je kunt ook een wasbare zachte wieg kopen die plat kan worden neergeklapt, of een reiswieg die geschikt is voor pasgeborenen.

Bekijk de dagprijs

Waar we van houden

“Wow, wat een coole buggy,” is de reactie van mensen als ik met de Maxi-Cosi Mura opduik. De algehele kwaliteit en het ontwerp van deze buggy is geweldig; niet alleen in de manier waarop hij eruit ziet, maar ook in het feit dat alles zo gemakkelijk en moeiteloos op zijn plaats klikt. Het past allemaal in elkaar als een perfecte puzzel, van de eenvoudige one-pull methode om het zitje te verwijderen tot het bevestigen van de duurzame regenhoes.

De zonnekap is robuust en geeft een geweldige dekking en de zitting, zacht en gevormd als traagschuim, voelt aan als de meest comfortabele die ik ooit heb getest. Hij is bedekt met een superzachte vulling – Elsie zag eruit alsof ze in een fauteuil rondrende – en heeft een driepuntsgordel en een afneembare T-bar in het midden voor extra veiligheid.

Onder de buggy zit een redelijk groot boodschappenmandje met aan de voorzijde een zakje met daarin een eigen pompje. De rood gemarkeerde rem is ook gemakkelijk aan- en af te koppelen.

Het handvat van de buggy heeft drie standen en kan met een druk op de knop worden aangepast. De buggy glijdt van de stoep naar losse stenen, glijdt ook over elk terrein en is gemakkelijk te duwen dankzij het voorwiel, dat 360° zwenkbaar is en kan worden vergrendeld bij het off-road rijden.

Bekijk de dagprijs

Waarop moet u letten?

Met een gewicht van bijna 17 kg is de Mura geen lichte kinderwagen en je voelt het echt als je de heuvel op gaat. Maar het gewicht is niet zo’n groot probleem, want hij knuffelt de grond op elk terrein, dus hij voelt erg stevig aan. Wat meer van belang is, is de grootte.

Hij voelt echter wel volumineus aan, vooral als het gaat om de wielbasis, die erg breed is. Het door de voordeur gaan (we hebben een piepklein terrashuisje) was erg krap – het is nog maar net gelukt. De mand is ook een beetje op het kleine formaat en bestaat praktisch niet als de stoel volledig achterover ligt.

Het opklappen van de buggy is een beetje vervelend, want het is aan te raden om eerst het zitje te verwijderen. Maar als het zitje eenmaal uit is, met behulp van de knoppen op de handgreep, is er een ‘basis’ vouw, eventueel gevolgd door een compactere vouw, en de wielen kunnen ook met één klik worden verwijderd voor het opbergen in een kleinere ruimte, namelijk de kofferbak van onze auto. Het is gewoon een nogal ingewikkeld proces. Het is mogelijk om te leren hoe het zitje op te vouwen, maar het heeft zeker oefening gekost om dit onder de knie te krijgen en het is zo veel makkelijker als het zitje wordt verwijderd.

Voor wie is de Maxi-Cosi Mura het beste?

Ubercoole ouders (met brede deuren) die het allerbeste willen op het gebied van comfort en veiligheid voor hun baby.

Bekijk de dagprijs